Illustrator artwork, vector graphics
adobe cursus amsterdam, gecertificeerde Adobe partner
  • Wacom tabletten
    Tekenen met een Wacom tablet
  • Cintiq, Intuos van Wacom
    Tekenen, inzoomen, swipen en roteren met een Wacom tablet
  • Computerwerk en Wacom tablet
    Een Wacom tablet is ideaal voor al het computerwerk

Wacom tabletten
en voorkomen van RSI

Als wederverkoper van Wacom en Adobe leveren wij alle Wacom tekentabletten.

Extra's met Wacom tabletten
Hoe werkt een Wacom tablet?
Welk tablet kiezen?
Wacom Intuos
Wacom Intuos PRO
Wacom Cintiq
Wacom Stylus Duo
Opletten met illegale software

Wacom tabletten: ideaal als u bij veel computerwerk pijn aan uw handen wilt voorkomen

Info

Met een Wacom tablet kunt u zonder belemmeringen vrij tekenen in bijvoorbeeld Illustrator en Photoshop. Met de muis zit u vast aan stijve bewegingen, met een Wacom stylus tekent u met een muis in de vorm van een pen. Dat kan zelfs op een scherm zodat u, net als op papier, direct tekent waar de tekening op terecht komt. Alle illustraties op deze website zijn door de oprichtster van LearningTrain gemaakt met een Wacom tablet, na ernstige en langdurige RSI klachten.

Maar Wacom tabletten zijn ook perfect voor gebruik in Office software als Word en Xcel. U kunt ze handig gebruiken om te internetten: er zit een 'Swipe' functie in tabletten die u met de hand kunt bedienen. Ze zijn veel preciezer dan de trackpad op de laptop. U kunt er ook mee inzoomen en roteren, kortom: ze zijn fijn voor al het computerwerk op Windows en Mac!

De tabletten zijn met educatieve Wacom korting leverbaar aan cursisten die daadwerkelijk een cursus volgen. Stel dat u een cursus na aanschaf van een tablet zou annuleren dan dient u het verschil terug te betalen: dit is de voorwaarde van Wacom.

Vloeiend tekenen

Wacom tabletten tekenen met wacom

Creatiever werken

Probeer eens met de muis uw naam te schrijven? Dat blijkt niet zo eenvoudig, het wordt hoekig en stroef. Met een pen is het goed te doen. Wat is dus handiger dan een muis in de vorm van een pen?

En dat is precies wat u gebruikt als u met een Wacom tablet gaat werken.

 

Extra's met Wacom

Tekenen met een Wacom tablet

Vloeiend en intuitief tekenen

Zodra u met een Wacom tablet begint te werken hebt u meer grip op uw ontwerpen. U krijgt dun-dik effecten (als u wilt) door de drukgevoeligheid, net als wanneer u met een pen of potlood tekent. Sommige pennen zijn ook te gebruiken als gum die ook drukgevoelig is.

TIPAls u veel computerwerk moet doen is het slim om af en toe even een pauze in te lassen, óók als u een Wacom tablet gebruikt. Doe tijdens die korte pauze wat oefeningen.

Welk tablet kiezen?

Wacom tabletten tekenen met wacom

Goed gereedschap

Voor iedereen is een oplossing te bedenken en Wacom komt met het tablet dat daarbij past. Of u nu vanaf een tablet wilt werken of als het ware direct op dat tablet wilt tekenen: alles kan en bovendien: we verkopen ze voor cursisten voor een speciale prijs.

Alléén de prijzen van de meest verkochte tabletten staan op deze pagina.
Op zoek naar een ander tablet? Bel voor informatie en de prijs.

tekenen met een Wacom tablet

Heel even wennen, heel even maar

Ook als u nog nooit hebt gewerkt met een Wacom tablet zal het vanaf het begin vertrouwd aanvoelen. Een heel klein beetje wennen... maar tijdens de korte Wacom-les valt het kwartje bij alle cursisten al binnen een minuut, waarna u tijdens de aansluitende les van uw cursus al fijn kunt door oefenen.

U krijgt als u een tablet hier koopt een korte Wacom-les van 10/12 minuten. Van iemand die een Wacom pen dagelijks gebruikt. Zo brengt u de tips direct in de praktijk.

Hoe werkt het

Een tablet is een soort 'lei' waarop u met een 'pen' tekent. U houdt die pen net zo vast als een gewone pen, zie de banner boven. De 'lei', het tablet, is gevoelig voor de pen.

De pen heeft een aantal knoppen die u kunt instellen. Met de pen op het tablet klikken is dan bijvoorbeeld hetzelfde als de linkermuisknop indrukken. Simpel. Dubbelklikken met de pen is hetzelfde als dubbelklikken met de linker muisknop. Ook simpel. Maar u kunt alles zelf instellen.

Handige functies

U kunt met het tablet programma's laden door op een van de knoppen op het tablet zelf te drukken. Zo kunt u snel de desktop tevoorschijn halen, of een van uw favoriete programma's.

U kunt er ook commando's mee laten uitvoeren. Opnieuw: net wat u wilt.

Welk tablet kiezen?

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om een keuze te maken. Als u uw budget kent zal het lukken om daarbinnen een goed tablet te vinden.

Houd bovendien in uw achterhoofd dat alle tabletten van Wacom van goede kwaliteit zijn. Er zijn geen 'inferieure' tabletten, u koopt nooit een kat in de zak. Als u als cursist het tablet hier koopt krijgt u passend advies.

Bepaal de gevoeligheid

Wilt u met uw Wacom tablet zeer gevoelige bewegingen kunnen maken, zoals bijvoorbeeld tijdens Photoshoppen het geval kan zijn? Dan is wellicht een duurder tablet handiger.

Zo'n tablet heeft meer 'drukniveau's': het is gevoeliger. En dat merkt u meteen. Omdat een Wacom tablet een investering is kunt u soms beter kiezen voor een duurder model.

Wilt u met of zonder touch?

Sinds kort hebben alleen de 'Intuos Pro' tabletten ook de touch functionaliteit. Dat betekent dat u erop met uw vingers kunt dubbelklikken bijvoorbeeld, dit is dan hetzelfde als dubbelklikken met de muis of met de Wacom pen. U kunt ook met uw vingers vooruit en achteruit in de browser, of ermee inzoomen en roteren.

De 'Intuos' tabletten kunt u alleen met de mee geleverde pen gebruiken.

Kleine en grote tabletten

Er zijn tabletten die klein zijn, medium of groot. Dat betekent echter niet dat u op een kleiner tablet een kleiner bereik hebt. En dat wordt u in de winkel vaak niet verteld. Wat het wel betekent? Wel, dat u met een kleine beweging al ver komt. Het bereik is even groot: het is immers het bereik van uw monitor. Die wordt niet kleiner met een klein tablet, laat u niet voor de gek houden.

Een klein tablet kan alles wat zijn grotere broertjes kunnen. Het is even drukgevoelig en u kunt er even veel mee. Het is alleen kleiner.

Groot is niet per se beter

Een klein tablet is makkelijk mee te nemen en licht. Een groot tablet is lastiger mee te nemen en neemt meer ruimte in op het bureau. U zult het eigenlijk even moeten uitproberen.

Een groot tablet kan nog een probleem vormen. Als u last hebt van uw gewrichten kan een kleiner tablet juist fijner zijn omdat u dan minder bewegingen hoeft te maken. Ook dat wordt in de winkels verzwegen, ook door Wacom zelf trouwens. Als u fysiotherapie nodig hebt zal een therapeut met verstand van zaken u dus ook een klein tablet aanraden.

Tekenen op het tablet

Er zijn tabletten die u naast u legt en waarop u dan met de pen tekent. Dit is het meest verkochte tablet, het is makkelijk te gebruiken en werkt perfect.

Er zijn ook tabletten waar u direct op kunt tekenen, zoals de Cintiq: ze vervangen daarmee de monitor. Dit lijkt ideaal en is het ook vanwege het nog intuitiever tekenen maar... De resolutie is lager dan een kwaliteitsmonitor. Dit kan gaan storen als u een scherpe blik hebt, zoals de meeste grafisch vormgevers hebben. Een grote Cintiq heeft als resolutie 1920 x 1200, andere modellen hebben meestal 1920 x 1080. Dit is redelijk maar haalt het niet bij een kwaliteitsmonitor als bijvoorbeeld een Eizo.

Geen drukgevoeligheid 😔

wacomtablet niet drukgevoelig

Hier ziet u een voorbeeld zonder de drukgevoeligheid. De lijnen worden overal even dik en zijn dus niet zo subtiel. Dit is ook het resultaat dat u met een muis krijgt, al wordt het dan natuurlijk minder vloeiend.

Wel drukgevoeligheid 😀

wacomtablet drukgevoelig

En dit is een voorbeeld met de beroemde en geliefde drukgevoeligheid. De lijnen kunnen heel dun beginnen of eindigen, of halverwege dunner worden, net als wanneer u op de hand tekent.

Wel of geen drukgevoeligheid is een groot punt. Alle Wacom tabletten kunnen worden ingesteld om drukgevoelig te zijn. Maar in de software zult u ook bepaalde dingen moeten instellen. DIt leert u tijdens uw Illustrator en Photoshop cursussen.

wacom tabletten

Lekker handig

De Intuos serie bevat fijne tabletten zonder aanraakmogelijkheid. Door de geringe afmeting is 'Small' het meest verkocht: makkelijk mee te nemen, lekker klein en plat past het in elke tas.

In deze serie zitten ook tabletten zonder aanraakfunctionaliteit: deze zijn goedkoper.

Prijs

Hieronder vindt u de prijs voor het 'Small' tablet van deze serie, met 'Bluetooth'.

Niet-cursisten
€ 99,00 inclusief 21% BTW

Cursisten
€ 89,00 inclusief 21% BTW

Small, Medium en Large

De Intuos modellen zijn verkrijgbaar in Small, Medium en Large.

Ze hebben sinds eind 2019 geen touch functionaliteit meer. Wilt u wel touch functionaliteit kies dan voor Intuos Pro met aanraakfunctionaliteit zodat u het met de vingers kunt bedienen om bijvoorbeeld te kunnen swipen.

intuos cintiq pro tabletten

Intuos Pro

Deze tabletten hebben heel wat extra's boven de Intuos. Ze zijn er voor de serieuze tablet gebruiker die net even wat meer verwacht van een tablet.

Intuos PRO tabletten bieden meer drukgevoeligheidsniveau's en functionaliteiten. Daarnaast bieden ze ook meer opties door middel van de functietoetsen die u per programma apart kunt instellen.

Ze zijn bovendien voorzien van 'Touch' functionaliteit: u kunt bijvoorbeeld swipen om een pagina terug te gaan in de browser, met de vingers inzoomen en zelfs roteren.

U kunt ze via BlueTooth aansluiten op uw laptop of werkstation zodat er geen draden in de weg zitten.

Alleen in het zwart

De tabletten zijn er alleen in het zwart. Eind 2013 kwam wel een feestelijke versie uit met zilver erin verwerkt. Dit is elk jaar even afwachten.

Ook deze tabletten kunnen we leveren en voor cursisten voor een mooi tarief. Bel of mail voor informatie. Hieronder vindt u vast de prijs voor het 'Medium' model uit deze serie:

Prijs Intuos Pro Medium
Voor niet-cursisten

€ 365,00 inclusief 21% BTW

Prijs Intuos Pro Medium
Voor cursisten

€ 319,00 inclusief 21% BTW

Uitbreiding is mogelijk

U kunt uw mooie 'Intuos PRO' tablet uitbreiden met de 'Paper' functie, zo kunt u direct op het tablet tekenen en volgt dit uw bewegingen en zet deze om in vormen in de sofware die u gebruikt. Dit lijkt dan al meer op 'echt tekenen'.

 

tekenen met een Wacom tablet

De Wacom Cintiq 22 HD
Voor de verwende creatieven

Download

Brochure | Fact sheet

Tarieven voor cursisten

Vanaf € 1.752,50 inclusief BTW.
Cursisten krijgen een korting die met Wacom zelf is afgesproken. Stuur een voor meer informatie.

Wat is het?
Wat kunt u ermee doen?

Een Wacom Cintiq is een uitgebreid tablet. Het is een groot scherm waar u direct op kunt werken. U zult daarom wel de ruimte nodig hebben.

Werken via een tablet of
direct op het scherm

De serie 'Cintiq' biedt u een soort scherm waarop u direct kunt werken met de software. U kunt met uw vingers of met een pen werken, afhankelijk van wat u wilt doen. Met uw vingers werken is natuurlijk wat grover, voor fijn werk zult u op de pen aangewezen zijn. U tekent ermee direct op het glazen oppervlak van het tablet: op het 'scherm' dus.

Kopen bij LearningTrain

U kunt ook deze duurdere modellen van Wacom bij LearningTrain kopen.

Is de Cintiq iets voor u?
Denk even aan het volgende.

Een grote Cintiq neemt ruimte in beslag: u zult die dus wel moeten hebben.

Voor een Cintiq hebt u veel aansluitingen nodig: minstens drie snoeren zullen uw bureau en ernaast plek innemen.

U kunt een Cintiq niet makkelijk even meenemen, het kleine model natuurlijk wel maar toch... door zijn prijs is ermee slepen wel riskant.

Bedenk dit voor u een dergelijk 'tablet' overweegt en maak dan de keuze. De Cintiq tabletten zijn met name voor gebruik in studio's, waar ze een vaste plek hebben, ideaal.

Wacom tabletten kopen

Twee functies!

Deze nieuwe stylus dient twee doelen.
Aan de ene kant is het een stylus voor iPad & Android voor input op het scherm.
Aan de andere kant is het een premium balpen voor gebruik op traditioneel papier.

Design

Met een elegant design en kwalitief hoogstaand vakmanschap, synoniemen voor alle Wacom producten, is de Bamboo Stylus duo ideaal voor schrijven, tekenen en doodling in zowel de digitale als de analoge wereld.

Tarieven

Omdat de prijs kan varieren kijkt u het beste op de Wacom website: van die prijs gaat een deel af voor cursisten van LearningTrain.

Bamboo paper

De app "Bamboo Paper" is een perfect maatje voor de Bamboo Stylus pen. Met deze leuke wacom app kunt u in virtuele notitieblokken op de iPad aantekeningen en schetsen maken, bijvoorbeeld tijdens brainstormen of onderweg.

Deel aantekeningen

Met Bamboo Paper kan je deze aantekeningen makkelijk delen. In combinatie met de Bamboo Stylus verandert je iPad daardoor in het ultieme papierloze communicatiemiddel voor gebruik op school, op het werk of thuis.

Bamboo Paper is verkrijgbaar in de Apple App Store en kost € 1,59.

Illegale software

Als u illegale software op uw computer hebt geinstalleerd is het mogelijk dat u niet volledig plezier zult hebben van uw Wacom tablet. Hoewel de meeste functies prima te gebruiken zijn is het al eens voorgekomen dat bepaalde functies niet beschikbaar is.

Problemen in Photoshop

Als u een illegale versie van Photoshop hebt kunnen bepaalde gereedschappen niet mogelijk zijn of ontbreken bepaalde functies. Het Wacom tablet kan in sommige gevallen ook geen drukgevoeligheid aan.

In Photoshop kan door illegale software ook de 'Brush' erg traag worden, dat maakt het werken met uw Wacom tablet, als u dat voor bijvoorbeeld schilderen gebruikt, erg frustrerend.

Problemen in Illustrator

Als u een illegale versie van Illustrator hebt is het mogelijk dat u in Illustrator niet met drukgevoeligheid kunt werken. Het is ook mogelijk dat bepaalde functies en gereedschappen niet of niet goed werken of zelfs ontbreken.

U kunt uw Wacom tablet er wel mee gebruiken maar zult merken dat bepaalde dingen niet helemaal gaan zoals ze zouden moeten gaan.

 

 

 

^

contact